Hitta ny energi på en weekendresa

Ibland så händer det att man börjar känna sig fast i vintertristessen som långsamt börjar krypa sig på. Dagarna blir kortare, vinden känns hårdare, och kylan biter sig fast i kroppen på ett sätt som kan få en att ifrågasätta varför man står ut med detta väder år ut och år in. Samtidigt kan det också vara svårt att ta sig ur detta vanesätt att leva med det man har och vara nöjd. Att känna sig fast och inte veta man ska göra åt det kan hända många och det är inte så ovanligt att det sker. Vad ska man då göra åt det? Vad ska man förändra på i ens liv?

Förändring kan vara bra, om än för en kort period, och ruska liv i en för tillfälligt stel tillvaro som ständigt skriker efter mer. Mer ljus. Mer liv. Mer glada, spännande och äventyrsfyllda dagar som inte är så pass alldagliga hela tiden. Men var ska man börja? Vem eller vad kan ge en skjuts i rätt riktning? Det kan verka enkelt att tro att inspirationen finns precis runt hörnet och att den är enkel att hitta, men så är inte alltid fallet. Det finns en djungel av inspiration där ute och att kunna hitta rätt utan att bli vilseledd är inte alltid det självklaraste.

Så vad kan man göra för att hålla borta eller bota tristessen som alltid kommer? Ett väldigt vanligt tips, men också ett som ofta fungerar, är att hitta en ny hobby att aktivera sig med. Det kan vara att börja träna, fotografera eller att resa i väg på en weekend. Vad man än bestämmer sig för att göra så försök att få med en kompis eller bekant så kommer det att gå enklare. Om det gäller träning så motiverar ni varandra, om det gäller fotografering eller resa så är det sällskap och potentiella motiv. Ibland kanske man vill göra dessa saker själv och det är alldeles okej. Man ska få hitta sin lilla oas i denna hektiska värld vi lever i, antingen tillsammans eller ensam. Du bestämmer själv och det är du som har möjligheterna att förändra din tillvaro till en där du mår bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *