Hur du använder din ansiktskräm på rätt sätt

Vår hud behöver fukt 24/7, men du vill absolut tillföra mer fukt när huden tappar mest vatten, vilket är på natten. Hudens oljeproduktion når sin peak vid middagstid, och den är generellt mindre oljeproduktion på natten. Därför, när du tappar det skyddande lagret av naturliga oljor, förlorar din
hud mer vatten, så det är viktigt att fylla på vattenförlusten med en fuktgivande ansiktskräm under natten. Medan du sover går huden in i förnyelseläge. Medan celler reparerar och återuppbyggs när du sover. Huvuddelen av cellomsättningen och regenereringen under djup REM-sömn. Vattenförlust över natten bidrar till att din hud är som torrast och barriären kan försämras.

 1. Lapptest innan du använder någon ny fuktkräm.
  Istället för att testa produkten på baksidan av din hand, applicera en liten mängd ansiktskräm på din inre arm där huden är tunnare, och vänta en dag eller två för att se om hur din hud reagerar på produkten. Om du är orolig för att en ny produkt täpper till dina porer, applicera den på ett litet område längs käklinjen för att se om du utvecklar några nya finnar, innan du lägger den över hela ansiktet. Det är också viktigt att kontrollera etiketten för potentiellt irriterande ingredienser, som kemiska exfolianter (till exempel salicylsyra, glykolsyra, mjölksyra), retinol, dofter och konserveringsmedel. Dessa kan vara irriterande för alla, men de med känslig hud är mest benägna att reagera på dessa ingredienser.
 2. Använd en fuktkräm som är rätt för din hudtyp.
  Bara för att din bästa vän gillar känslan av en viss produkt betyder det inte att den kommer att fungera bra för dig, Nyckeln är att veta vilka ingredienser som bäst löser dina individuella hudproblem.
 3. Applicera din ansiktskräm på ren, lätt fuktig hud.
  Du bör alltid applicera ansiktskräm på ren hud – och för maximalt resultat, strax efter rengöring, innan din hud är helt torr.
  Ansiktskrämer är mest effektiva om du använder dem medan din hud fortfarande är fuktig eftersom fuktig hud absorberar produkten lättare. Det ger också fuktkrämen chansen att ”låsa in” vatten och bevara det längre. Om du tycker att din rutin tar för lång tid för att det ska fungera (eller om du använder andra produkter mellan rengöring och återfuktning som behöver tid att absorbera), kan du prova att spreja på lite vatten på ditt ansikte innan du använder ansiktskrämen.
 4. Överväg att använda en ansiktsolja tillsammans med din ansiktskräm.
  Ansiktsoljor kan vara bra för att lugna torr och irriterad hud. Huden behöver olja för att upprätthålla en hälsosam balans, annars kan den bli för torr vilket kan orsaka finnar, fina linjer och rynkor. Att använda en ansiktsolja eller ett ansiktsoljeserum hjälper till att hålla kvar fukten i huden samtidigt som du skyddar den från miljöskador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *