Leica

Året 1913 tillverkade utvecklingschefen för Firma Leitz Oscar Barnack den första Leica-kameran. Den var då ämnad att ta foton av landskap, speciellt användbar vid bergsbestigning. 1925 tog tillverkningen fart på riktigt.

Det är allmänt känt att många av världens mest kända nyhetsfotografier är fotograferade med en Leica. Anledningen till detta är storleken. Leica-kameror har alltid varit små, vilket gjorde det enkelt för fotografer att bära med sig en Leica i tuffare förhållanden så som krig eller i tuffa terränger så som regnskogar eller öknar. Under krigstiderna användes dem flitigt som reportverktyg och ryktet om dess kvalité spred sig snabbt över världen. När Oscar Barnack utvecklade den första kameran ville han att den skulle vara lätt att ta med sig, därför använde han sig av en 35mm bred film och en längd på filmrullen som medgav 36 exponeringar. Detta är fortfarande standarden och det dominerande formatet.

Leica gör fortfarande idag några av de absolut bästa kamerorna i världen. Fotografer överallt på denna jord förespråkar och använder dessa fantastiska kameror. Nu för tiden behöver man dock inte åka till industrimässan i Leipzig, där den första kameran visades 1925, för att införskaffa sig en. Man behöver inte ens sätta sin fot i en fysisk butik. Det finns många återförsäljare på nätet som sköter detta utmärkt. Wibergs Foto är en sådan fotobutik online. De säljer inte bara Leica kameror, utan har ett stort och brett utbud av många olika märken. Vill du ha tips och råd är det bara att höra av sig till dem då de gärna svarar och ger dig den tid du behöver. Kika in på deras hemsida http://wibergsfoto.se/ och hör av dig!

leica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *