James Bond’s Rolex Submariner

Att Rolex Submariner, eller Rolex Oyster Perpetual Submariner som är armbandsurens riktiga namn, är fantastiska armbandsur är de få som argumenterar emot. Alla armbandsur som Rolex gör är av högsta kvalitet, men vissa av deras modeller är mer framgångsrika och mer världskända en andra. Rolex Submariner är definitivt en av dessa armbandsur. Även om det inte är alla som har råd med en tingest av det här slaget så är armbandsuret högt eftertraktat på marknaden. Detta trots att man får betala många tiotusen för ett exemplar, beroende på vad för modell av dem man vill investera i.

Hur det började

Det var så tidigt som 1953 som den första Rolex Submariner skapades. Ingen av de första Rolex Submariner hade märket på själva armbandsuret. Man tror att det berodde på problem med varumärket, men faktum är att anledningen är relativt oklar. Armbandsuret började produceras och säljas i större grad först på slutet av 60-talet. Numera är det inte bara dykare som använder Rolex Submariner, det är ett armbandsur som är populärt för alla som gillar Rolex.

Till och med James Bond

Faktum är att det inte bara är gemene man som tycker att Rolex Submariner är en dröm att äga. James Bond har vid flera tillfällen använt sig av ett armbandsur av just denna sort. Först ut var Sean Connery som faktiskt var klädd i ett Rolex Submariner i alla sina fyra filmer som James Bond. Efter honom var George Lazenby inte sen med att sätta på sig den på handleden. Sist ut var Timothy Dalton som också ville veta tiden på ett vackert vis. De två senaste skådespelarna Piers Brosnan och Daniel Craig har inte tagit Rolex Submariner till sig, och den sistnämnda har faktiskt använt sig av en Omega Seamaster i sin roll som James Bond.

Ett av världens bästa armbandsur

Är du intresserad av att investera i en Rolex Submariner så är du intresserad av att investera i ett av världens bästa och mest högaktade armbandsur. Förmodligen kommer du att ha kvar ditt armbandsur resten av ditt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *